Ha kultúra, akkor AGORA

Ha kultúra, akkor AGORA

 

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ ismertette az őszi-téli rendezvénytervezetüket, a szeptember 29-én tartott sajtótájékoztató keretein belül.
Elsődleges céljuk, hogy az események minden korosztály számára élvezetesek legyenek.
A sajtótájékoztató színvonalát Seregély Krisztina énekművész, és Kiss Márton zongoraművész előadása tette fennköltebbé. Produkciójuk alátámasztotta, hogy a megújult épület akusztikája mikrofon nélkül is tökéletes.
Parais István, az intézmény igazgatója, hangsúlyozta, hogy találkozóhelyként, fórumként kívánnak működni, ahol mindennap nyitva állnak az ajtók, ahová bármikor be lehet térni.
Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes ismertette a következő 3 hónap ütemtervét.

Az októberi programkavalkádban részt vehetünk Zorán-koncerten, meglátogathatjuk a Japán-nap színes forgatagát, dőzsölhetünk a Csokoládé fesztivál ínyencségei között, vagy nevethetünk egyet a népszerű humoristával, Kiss Ádámmal. S ezek mellett még számtalan rendezvényre invitálja az AGORA a szórakozni vágyó tömeget. Természetesen a téli hónapokban sem maradunk vidámság nélkül.
Fábry Sándor, Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Koncz Zsuzsa…
Csupán néhány név a számos előadó közül, akik gondoskodnak róla, hogy akár a meghatottságtól, akár a nevetéstől, szem ne maradjon szárazon.

 

kep1ujagorasporthaz_0

 

 

A publikum előtt október 3-án, gálával nyitja meg kapuit a Kulturális Központ. A nyitógála 18:00-kor veszi kezdetét, a Savaria Szimfonikus Zenekar prezentálásában csendül fel Mozart híres Nyitánya A varázsfuvola című művéből. Ezt követően ünnepi beszédeket hallhatunk, majd megcsodálhatjuk az Ungaresca Táncegyüttes, a LORIGO TSE, a Savaria TSE és a WestSide TSE tehetséges táncosait.
Deep Purple, Buena Vista Social Club, Eddie Grant és Nazareth slágerek hangzanak el, szombathelyi zenészek tolmácsolásában.
Az estet Balázs Fecó fellépése zárja le. „Új név egy régi ház falán – Csak dalok Balázs Fecóval”
Jegy már nem kapható, teltházra számítanak.